ZiskejZdravi.cz

Rady lékařky jak na alergie a chronickou sinusitidu přírodní cestou

Alergie jsou často víc než jen to, že nám teče z nosu, ale mohou vést k chybnému myšlení, a k menší dysfunkci mozku u dětí. Alergie jsou hlavní příčina chronických nemocí podle American Family Physician (Americký rodinný lékař).1 Velká část fyzického utrpení ve Spojených státech je způsobena alergiemi. Nicméně mnozí jsou přesvědčeni, že vhodné řízení stravy od narození až do stáří, by mohlo odstranit mnoho problémů.

Mezi dvanáct nejčastějších alergenů patří mléko, nápoje s kofeinem a zbavené kofeinu (čokoláda, káva, čaj, a koly), vejce, obiloviny (zejména kukuřice a pšenice), pomeranče a pomerančový džus, rajčata a rajčatová šťáva, maso (vepřové, hovězí a kuře), ryby, ořechy, vitaminové přípravky, léky a aditiva v jídle. Látky, které nejsou přirozené, mohou být přítomné v kravském mléce a působit reakce u lidí. Těmito látkami jsou pšenice, arašídy, lněná semínka, semínka bavlny, ambrózie, baktérie, antibiotika, hormony a další léky a chemikálie.

Mezi symptomy alergie patří bolest hlavy, únava, třes, kolaps, a projevy v intestinálním, respiračním, kožním, hematologickém, nervovém, močovém, a kardiovaskulárním systému.

Jelikož mléko a mléčné výrobky (sýr, jogurt, tvaroh a smetanový sýr, podmáslí, máslo, kaseinát sodný a laktát) jsou příčinou 60ti % citlivosti na jídlo, následuje diskuze o mléku a jeho vztahu k nemocem. Má se za to, že bolest v konečníku je způsobena alergií na mléko u dětí a dospělých. Ztráta chuti na kravské mléko není nic neobvyklého u dětí citlivých na mléko. Svědění nebo pálení úst s hnisavou výstelkou pusy, jsou často způsobeny kravským mlékem. Může se také vyskytnout otékání rtů a jazyka. Chronický kašel, astma, rýma, bronchitida, krev v moči, zácpa a opakující se zápal plic mohou být způsobeny alergií na mléko.

Malabsorpce živin z důvodu průjmu, zvracení, bolesti břicha, nebo interference s absorpcí jiných živin (zejména minerálů jako vápník, zinek, železo a jiné látky) jsou výsledkem gastrointestinálních projevů alergie na mléko. Prokázalo se, že ulcerózní kolitida se akutně zhorší s konzumací mléka. Užívání kravského mléka od prvního měsíce života je dvakrát častější u pacientů s ulcerózní kolitidou, než u kontrolovaných osob.

Abnormality zjištěné elektroencefalogramem zmizely poté, co byly vyloučeny alergeny jakéhokoliv druhu. Podle některých autorů, asi jedna pětina dětí s alergií na kravské mléko, má poruchy centrálního nervového systému. Noční pomočování bylo připsáno alergii na mléko spolu se zánětem močového měchýře a nefrotickým syndromem. Zdá se, že špatný vývoj a syndrom náhlého úmrtí kojenců je způsoben alergií na mléko. Syndrom napětí-únavy u dospělých může být důsledkem alergie na mléko.2

PREVENCE

  1. Vyhýbejte se, jak jen můžete jakýmkoliv chemikáliím, které se dotýkají pokožky (včetně mýdla, pleťového mléka, pleťové vody, kosmetiky, čisticích prostředků, laku na nehty, bižutérii obsahující síran nikelnatý, mertiolát, léčivům, barvivům, atd.)

  2. Vyhýbejte se vdechování čehokoliv, co není vůně přírodní vegetace, včetně benzinu, sprejů, kosmetiky a parfémů.

  3. Veškerá léčiva a drogy, vakcíny, jedy, plísně, houby, baktérie a hmyz mohou způsobit alergie.

  4. Guma v oblečení, nylon a jiné syntetické látky jsou častou příčinou alergií a měly by se dotýkat pokožky, co možná nejméně. Nejlepší je bavlněné oblečení.

  5. Chladné končetiny, zejména kotníky a zadní strana paží, jsou příčinou velkého výskytu chronické sinusitidy. Studená pokožka kdekoliv na těle je abnormální.



 

  1. Přejídání a jedení večer zhoršuje chronickou sinusitidu. Rozkousejte jídlo na kaši předtím, než ho spolknete, abyste se vyhnuli fermentaci. Jezte pouze dva nebo tři chody jídla s chlebem, abyste zabránili „válce" v útrobách.

  2. Konzumace sladkostí, mléka, příliš velkého množství koncentrovaných nebo těžkých jídel (ořechy, pšeničné klíčky, dokonce i chléb) může zhoršit sinusitidu.

  3. Mezi deset skupin pokrmů, které jsou nejčastější příčinou alergií, patří:

    1. mléčné výrobky (více než 60 % ze všech alergií na jídlo),

    2. čokoláda, kola, káva a čaj,

    3. vejce, vepřové, hovězí, ryby,

    4. luštěniny, včetně arašíd a sójových výrobků,

    5. citrusové ovoce a šťávy

    6. rajčata a brambory

    7. obiloviny, včetně kukuřice, rýže, pšenice, a droždí,

    8. třtinový cukr, skořice a jiné koření,

    9. pivo, alkohol, umělá barviva v jídle,

    10. jahody a jablka.

LÉČBA

  1. Postěte se jeden nebo dva dny v týdnu. Pijte osm až deset sklenic vody v den, kdy se postíte.

  2. Aplikujte na postižené oblasti v obličeji horké obklady (tři minuty) a studené obklady (třicet sekund) čtyřikrát denně první týden a potom jedenkrát denně dokud se sinusitida nevyčistí.

  3. Pravidelně dělejte cviky hlubokého dýchání.

  4. Jezte tři až čtyři olivy s každým jídlem po dobu asi tří týdnů.

  5. Dvakrát denně užívejte šest tablet čárklu po dobu přibližně jeden týden (užívejte je dopoledne a odpoledne)

  6. Každý den si udělejte vycházku na jednu hodinu - hlava vzpřímená, ramena dozadu a dolů, dýchejte zhluboka.

  7. Zbavte se emocionální bolesti a hořkých myšlenek. Trénujte mysl, aby se zabývala nebeskými tématy.

  8. Na ekzém si udělejte horkou koupel chodidel, při teplotě 40-41°C na dvacet minut. Pokud se budete potit, dejte si sprchu o teplotě 18°C na patnáct až třicet sekund. Před vysušením ručníkem, použijte mast bez vůně a rozetřete ji rovnoměrně na vyrážku. Potom tuto oblast lehce a rychle promněte, aby se mast promísila s vodou a vytvořila mléčně zbarvenou emulzi. Nechte oschnout bez utírání ručníkem. Můžete jemně vysušit pokožku. Vyhněte se prochladnutí pokožky, protože prochladnutí zpomaluje uzdravení.

Odkazy:

1. Journal of the American Medical Association 212(l):33-34, April 6, 1970.
2. Bahna, Sami L., M.D. and Douglas C.Heiner, M.D., ALLERGIES TO MILK. Grune & Stratton, 1980, pp. 47, 52, 67,109

Přeloženo s laskavým souhlasem lifestylelaboratory.com

Eshop - ekodrogerie, byliny, potraviny

Eshop - ekodrogerie, byliny, potraviny

Nemoci - přírodní pomoc nemocným

Nemoci - přírodní pomoc nemocným